Suara Malaysia
ADVERTISEMENTShopee SaleShopee Sale
Monday, June 17, 2024
More
  ADVERTISEMENTShopee Sale
  HomeEntertainmentFarid Kamil Dihalang Bersuara, Menghadiri Mahkamah untuk Proses Inter-Parte Hadanah

  Farid Kamil Dihalang Bersuara, Menghadiri Mahkamah untuk Proses Inter-Parte Hadanah

  -

  Shopee CNY Sale


  Pelakon, Farid Kamil tiba di Mahkmah Tinggi Syariah Shah Alam pagi Selasa bagi sebutan inter-parte (dua pihak) berhubung hak penjagaan hadanah interim (sementara) bagi kedua-dua anaknya yang berusia 10 dan lapan tahun.

  Farid Kamil kunci mulut

  Farid yang tiba di perkarangan mahkamah pada jam 8.40 pagi dengan memakai baju serba hitam bagaimanapun bertindak mengunci mulut dan tidak mahu memberikan apa apa kenyataan mengenai sebutan inter-parte tersebut.

  Terdahulu, pada 25 Mei yang lalu, prosiding sulh antara pasangan selebriti Diana Danielle dan Farid Kamil yang membabitkan hak jagaan anak-anak mereka masih belum selesai dan masih belum menemui jalan penyelesaian.

  Sulh adalah majlis perbincangan bersama antara pihak-pihak yang terbabit dalam suatu pertikaian, membabitkan satu atau lebih tuntutan dengan dipengerusikan oleh pegawai sulh.

  Seandainya suatu persetujuan secara damai dapat dicapai secara sukarela antara kedua belah pihak, ia akan direkodkan oleh hakim sebagai satu perintah mahkamah tanpa melalui proses perbicaraan.

  Pada 20 Mac lalu, Diana atau nama sebenarnya Diana Danielle Danny Beeson memfailkan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari. Alasan diberikan aktres itu adalah tiada persefahaman, sudah berlaku shiqaq atau perbalahan berpanjangan dan tidak dapat lagi hidup bersama sebagai suami isteri.

  Bagaimanapun, Farid enggan melafazkan cerai terhadap Diana.

  Sekadar info, Farid dan Diana berkahwin pada November 2012. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Muhammad dan Aurora.

  The following two tabs change content below.

  Suara
  Suarahttps://www.suara.my
  Tech enthusiast turning dreams into reality, one byte at a time 🚀

  Related articles

  Follow Us

  20,435FansLike
  1,183FollowersFollow
  1,049FollowersFollow
  1,251FollowersFollow
  ADVERTISEMENTAuto AffiliateAuto Affiliate

  Subscribe to Newsletter

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

  Latest posts