Suara Malaysia
ADVERTISEMENTShopee SaleShopee Sale
Monday, June 17, 2024
More
  ADVERTISEMENTShopee Sale
  HomeEntertainment Ramai Tertanya-tanya Kenapa Siti Nurhaliza Pilih Ernie Zakri & Jay Jay...

  [VIDEO] Ramai Tertanya-tanya Kenapa Siti Nurhaliza Pilih Ernie Zakri & Jay Jay Untuk Konsert, Ini Jawapannya!

  -

  Shopee CNY Sale

  Semalam penyanyi, Datuk Seri Siti Nurhaliza menyampaikan khabar gembira buat peminatnya. Siti mengumumkan kembali mengadakan Konsert Satu Suara Vol 3 yang berlangsung pada 13 Mei ini di Mega Star Arena, Sungei Wang Plaza, jam 8.30 malam.

  Untuk info, sebelum ini Konsert Satu Suara dijayakan oleh Aizat, Faizal Tahir dan Datuk Seri Siti Nurhaliza pada tahun 2010. Manakala pada tahun 2015 pula menyaksikan trio Dato’ Ramli Sarip, Hetty Koes Endang dan Datuk Seri Siti Nurhaliza menerusi Konsert Satu Suara Vol.2.

  Alasan Pilih Ernie Zakri & Jay Jay

  Menariknya kali ini, Siti memilih penyanyi Jay Jay dan Ernie Zakri untuk bergabung dalam satu konsert. Penonton bakal menyaksikan tiga generasi iaitu era 1970-an, 1990-an dan 2000-an. Ketika sidang media berlangsung di D’Sultanaa semalam, Siti berkongsi beberapa maklumat mengenai konsert yang bakal berlangsung. Ini termasuk tentang pemilihan Ernie dan Jay Jay.

  “Kali ini saya ingin mengikut era di mana artis-artis hebat ini muncul di era mereka. Oleh itu saya bermula pada era 70an, jadi pada masa itu, lagu-lagu dari kumpulan Carefree iaitu vokalisnya Jay Jay memang meletup-letup.

  “Manakala Ernie memang sentiasa berada dalam fikiran saya. Jika saya diberi peluang untuk memilih artis digabungkan dalam konsert Satu Suara, salah satu nama dalam senarai saya ialah Ernie Zakri.

  “Sebab saya pun memang teringin nak bekerjasama dengan dia untuk dalam persembahan. Ernie mencipta nama dengan bersinar-sinar dalam industri dan beliau merupakan anak seni yang begitu hebat”- puji Siti.

  “Akhirnya tercapai juga apa yang saya inginkan. Kalau boleh lagu-lagu yang disampaikan orang suka. Kalau boleh orang yang datang pun bukan sebab nak tengok artis itu mesti popular, tetapi artis yang ‘legend’. Dan paling penting artis itu ada lagu-lagu yang boleh membuatkan penonton menyanyi bersama-sama dan ada pilihan yang banyak. Jadi saya rasa Jay Jay antara yang ‘evergreen’ dan anak-anak muda pun boleh menyanyi sekali lagu-lagunya sekali.”- tambah Siti

  Siti  yang juga merupakan pengasas Yayasan Nurjiwa, berkata dia berharap konsert ini dapat mengajak penonton serta peminat bersama-sama membuat kebaikan. Malah, orang ramai yang membeli tiket ke konsert ini secara tidak langsung telah membantu Yayasan Nurjiwa meneruskan pelbagai kerja amal.

  Tiket Bermula RM288

  Orang ramai sudah boleh membeli tiket dengan harga RM288, RM388, RM488, RM588 di www.myticket.asia atau menerusi hotline +603-86050196 sejak semalam, 21 Mac 2023.



  Credit: #ApaPlan – Murai MY

  Related articles

  Follow Us

  20,435FansLike
  1,183FollowersFollow
  1,049FollowersFollow
  1,251FollowersFollow
  ADVERTISEMENTAuto AffiliateAuto Affiliate

  Subscribe to Newsletter

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

  Latest posts